under Inlägg, Naughtyme, Självupplevt, Tankar

Ni känner nog alla igen er i situationen där en part är jättekåt och den andra är för trött. Det drabbar garanterat alla ibland. Så hur gör man i sånna situationer?

Såklart ska ingen känna sig pressad eller tvingad till att ha sex, men samtidigt bör man undvika att säga nej för ofta, för ens partner förtjänar faktiskt att få sina behov tillgodosedda också.

En vän till mig ställde en retorisk fråga:

”Vem är det egentligen som är otrogen först? Den som har sex med någon annan eller den som vägrar ha sex med sin partner?”

Jag tror hon menade att för henne i alla fall så innebar inte ordet otrohet endast och framförallt att man har sex med någon annan, det handlar först och främst om ett brutet löfte. (Eller håller inte ni swingers med mig?) 😉

När man går in ett partnerskap; lovar man inte då att älska och vårda varandra i nöd och lust. Men om den ena helt tar bort lusten ur förhållandet, vad har man då? Har man inte svikit sitt löfte och framförallt sin parter då?

Sen betyder inte det att man måste ligga varje gång den ena känner sig kåt, absolut inte. Men man kanske ska tänka efter en gång extra innan man säger nej, vill du verkligen inte eller är det inte bara en rutin att säga nej så fort man känner sig lite trött? Och om man börjar skylla på tröttheten så förstår jag att många familjer går isär under första året med småbarn, för tröttheten är fan konstant under första året!

Det va en period efter vårt andra barn som jag helt och hållet tappade lusten. Jag kände inte igen mig själv och dagarna övergick snabbt till veckor utan att vi hade sex. Hingsten blev såklart frustrerad och utan att mena det så började han tjata. Jag upplevde tjatet som otroligt pressande och jobbigt. Samtidigt som jag vägrade att ge med mig. Ett nej är ett nej. Men så va det en kväll som jag tänkte säga nej men hejdade mig.

Vad tusan håller jag på med?!

Jag kände efter riktigt ordentligt och insåg att jag var ju inte alls för trött, jag tänkte bara säga nej av ren vana!

Så fort jag insåg det sa jag ja istället och efter sexet, när jag låg där alldeles utmattad i sängen så kunde jag inte fatta varför jag ens sagt nej från första början. Sex är ju fantastiskt och så otroligt stressreducerande! Precis det som verkligen behövs efter en lång dag på jobbet eller efter en vaken natt med skrikande barn. Kort sagt, det som behövs när man är som tröttast!

Efteråt tog jag mig en funderare över varför jag hade fastnat i mitt beteende. Jag tror att det var en enda stor klump av dum envishet som gjorde det. Jag ville stå på mig om jag sagt nej. Jag ville visa honom att han inte har rätt att tjata sig till sex.

Men varför behövde han tjata från första början?

Jo för att JAG aldrig tog initiativet, inte lät honom förföra mig och vägrade hjälpa honom med hans kåthet!

Vad lämnade jag honom med för val egentligen? Antingen tjata på mig eller att ligga med någon annan. Jag hade ju dömt honom redan från början eftersom jag tänkte hänga honom oavsett vad han gjorde!

Efter det hade jag och hingsten ett ordentligt snack. Jag lovade att jobba hårdare på att hitta min lust igen, och han lovade att hjälpa mig genom mer mys och beröring i vardagen. Sen lovade jag också att bara säga nej om jag verkligen inte vill ha sex, samtidigt som han lovade att respektera mig och inte försöka mer när jag faktiskt säger nej på riktigt.  

Nu blir vårt sexliv bara bättre och bättre hela tiden J

 

Här kommer lite tips till er som fastnat.


Till den som vill ha sex

 • Tjata inte, aldrig någonsin. Det drar bara åt knuten hårdare.
 • Fyll vardagen med kravlös beröring. Jag bokstavligen avskydde när hingsten rörde vid mig ett tag för jag viste att han bara ville ha sex och då kunde jag inte slappna av och njuta av myset.
 • Försök ta bort alla distraktioner i hemmet. Det är mycket lättare att få tid över för sex om man inte behöver tänka på alla ”måsten” som att diska och dammsuga.
 • Visa att du respekterar ett nej. Om du får ett nej en dag, respektera det och fråga om ni inte bara kan mysa istället, och håll dig förtusan till det! Det ökar chansen för att du får ett ja imorgon.
 • Fråga om det finns något du kan göra för att öka den andres lust. Kanske hungrar den andre efter en lång pratstund, en god middag för två eller en simpel fotmassage precis lika mycket som du hungrar efter sex. Ge och ta, ge och ta!

Till den som inte vill ha sex

 • Låt den andra förföra dig, även om du känner dig trött till en början. Vem vet, han/hon kanske lyckas! Du kommer aldrig bli sugen om du inte låter den andra åtminstone försöka.
 • Ta initiativet själv ibland! Om du bara känner en gnutta lust nån gång, visa det så ni inte går om varandra!
 • Fundera på varför du inte vill ha sex och gör nånting åt det. Är det för att du är trött? Försök ta en tupplur under dagen. Tycker du sexet är tråkigt? Försök att krydda till det lite själv. Finns det annat i er relation som påverkar din lust? Ta upp det med din partner!
 • Försök hitta lusten på egen hand. Du kanske kan onanera lite i duschen, läsa nån sexig novell/porrsurfa, köpa hem nån spännande leksak eller underkläder som får dig att känna dig sexig. Finns många sätt att öka lusten på.
 • Va ärlig mot din parter och säg rakt ut vad du vill ha och behöver. Enough said.

 

Har du några fler bra tips? Kommentera gärna!

Tidigare inlägg
Showing 2 comments
 • Mr Dreamy
  Svara

  Mkt kloka ord och sant 🙂

  • NaughtyMe
   Svara

   tack 🙂

Kommentera

 

Kontakta oss

Vi är inte här just nu, men fyll i formuläret så återkommer vi snarast

Inte läsbart? Byt text. captcha txt