under Allmänt

ProstatamassageNu ska vi diskutera något spännande, iaf om man är man och gillar Prostatamassage!

Prostatamassage minskar risken för prostatacancer

Tyvärr är prostatacancer vanligt hos män i Sverige, uppemot tiotusen män drabbas varje år. Det finns sätt att minska risken för prostatacancer, ett sätt är prostatamassage. Regelbundna utlösningar bidrar till att minska risken och prostatamassage bidrar med att du samtidigt får utlösning.

Du kan massera prostatan själv eller tillsammans med en partner. Ett skönt sexliv, tillsammans med andra eller på egen hand håller är inte bara skönt utan du får en bättre hälsa rent generellt. Här får du tips och råd om hur du kan massera prostatan själv och tillsammans med andra.

Så här hittar du och masserar prostatan

Prostatan kan liknas vid kvinnans g-punkt och kallas även p-punkt. Du hittar körteln ungefär fem centimeter in i analen. I de allra flesta fall direkt under urinblåsan. Prostatan känns lite som en valnöt till storleken och du kommer garanterat känna att du hittar den, många män får nämligen orgasm direkt när de börjar massera prostatan. Tänk på att:

 • När du ska massera prostatan, oavsett om du gör det själv eller låter någon annan göra det ska du använda glidmedel. Detta för att det inte ska göra ont eller bli sprickor.
 • Innan du för in fingrar eller exempelvis en prostatastav ska du mjuka upp analmusklerna. Du kan börja försiktigt med ett finger för att sen öka. Det är alltid bäst att vara upphetsad innan.
 • När du väl börjar leta dig så gör det försiktigt och i den takt som känns skönt. Ska du massera en partner så stäm gärna av så det känns bra för bägge.
 • En del föredrar att ligga på rygg eller mage vid massagen. Testa gärna lite olika ställningar tills du hittar det som är bekvämt för dig.
 • När du hittar prostatan runt fem centimeter in kan du testa lite olika rörelser. Börja alltid mjukt med cirklande rörelser och tryck. När du väl hittat rätt rörelser kommer det märkas genom en helt otrolig orgasm.

Hur mycket rörelser och tryck som är skönt är väldigt individuellt så det är bra att prova sig fram. En del tycker prostata som vibrerar är helt underbart. Välj då gärna en prostatavibrator som har flera vibrationer så du kan börja lugnt och sen öka.

Hur hjälper prostatamassage egentligen?

När du får en orgasm genom att massera prostatan kommer du märka att den är mer intensiv och att det kommer mer vätska. Det är för att prostatan töms på vätska i samband med massagen. Det gör den inte på samma sätt vid en vanlig utlösning.

Det är själva tömning av körteln som gör att du minskar risken för cancer. Så du får en skönare orgasm samtidigt som det är bra för hälsan, det kan inte bli mycket bättre. Så testa dig fram på egen hand och tillsammans med andra.

Du bör också gå regelbundet och kontrollera prostatan om du är över 40 år. Märker du av förändringar som att det är svårt att kissa eller du behöver gå oftare är det bra att kontakta vårdcentralen. Kombinationen prostatamassage och utlösningar flera gånger i veckan med regelbundna kontroller gör att du minskar risken för att drabbas av cancer i prostatan.

Tidigare inlägg
Showing 5 comments
 • Anonym
  Svara

  Trist att det är så dåligt med uppdateringar här, tänker på nymphomaniac och även Hotspot

  • Midnattsparet
   Svara

   Hela swingers världen har stått lite på paus under pandemin. Nu när samhället börjar öppna upp igen så kommer det förmodligen hända mer här också. Vi är nog många som är sugna på att leka av oss nu

   • Midnattsparet
    Svara

    Bra inlägg Minalustar! Det går att förneka hur skönt det är både för sig själv och för andra, men hälsoaspekter går inte att förneka. Vi tar över stafettpinnen och kommer med snart med ett inlägg om P-punkten för att försöka avdramatisera detta

  • Nympo
   Svara

   I will be back before you know it 😉

   Har haft en väldigt skön sommar som jag måste ta mig tiden att skriva lite om och njuta av minnena nu i höstmörkret

 • Oven
  Svara

  Är så skönt när hon suger samtidigt, man exploderar på en gång ❤

Kommentera

 

Kontakta oss

Vi är inte här just nu, men fyll i formuläret så återkommer vi snarast

Inte läsbart? Byt text. captcha txt