under Inlägg, Mina reflektioner
 Photo by: Superstock/Everett Collection(255-41357B)

Photo by: Superstock/Everett Collection(255-41357B)

Det är nog vanligare än vad man tror att par har sex med andra. Antingen inom sitt förhållande, eller utom det. Det är olika vad folk är ute efter. Jag har min gissning om vad det kan handla om, som bygger helt och hållet på min egna självhändigt inhämtade empiri.

Jag tror att vårt samhälle idag bygger på så mycket värderingar om att allt ska vara perfekt. Vi ska ha den perfekta familjen, i det perfekta huset, i det perfekta förhållandet, med den perfekta kroppen att visa upp i det perfekta fina märkeskläderna, samtidigt om vi glider runt i den perfekta bilen och skryter om vårt perfekta jobb. All yta tar bort orken till att jobba på det som verkligen är viktigt. Att leva! Att lära vår näste om vad värdet med livet egentligen handlar om. Alla dessa ytliga attribut stör vårt välbefinnande. Det bildar ett brus i vårt relationskaos och får sexualdriften att försöka vara perfekt. För mig funkar inte det… Jag blir inte kåt på beställning när det passar allt annat i min omgivning…

Mitt kärleksliv kan inte på beställning planera in en orgasm på torsdag kväll när barnen sover och fotbollen äntligen är slut kl. 21.15! Hur ska jag veta om jag är på humör då?!

Det där pirret som krävs för att kroppen ska sputa ut må bra hormon och få våra sinnen att slå kullerbyttor är inte lika tämjbar som våra rutiner och vår vardagsstress. Därför tror jag att många förhållanden idag kollapsar när man inser att det inte går att pressa in ett fantastiskt kärleksliv in i alla de perfekta förväntningarna, någonting annat måste prioriteras bort.

Att kyrkan och samhällets normer beslutat att folk ska leva i tvåsamhet är bara ett påhitt av dem inskränkta. Aldrig skulle man ju säga att man bara får ha en vän, och inte umgås i större sällskap än två och två! Absurt och värdelöst.

Alla yttre störningar och fokus på det perfekta livet tar bort njutningen i här och nu. Att hitta sig sina stunder som dyker upp där man minst anar det. Att stanna upp i sin vardag och uppskatta alla små ting som man kämpat så hårt för att åstadkomma. Bra och gott nog. För om du är stolt, spelar det ingen roll vad alla andra tycker och tänker.

Ärlighet till sig själv och genuin omtanke till sina medmänniskor gror till en lycklig tillvaro. Det är vad jag tror!

sub

När jag strosar genom villaområden med vältrimmade häckar, och perfekt planterade blomsterlådor, med årets design på köksgardiner och perfekt uppstaplade vedhögar kan jag inte annat än att tänka på all den frustration och olycka som kamoufleras i den perfekta fasaden. Ingen har det perfekt… alla har någonting att jobba på. Luras inte in i att tro att alla andra har det perfekt. I de mest välpolerade fasaderna gror de största olyckliga själarna. Det är där smusslande, notorisk otrohet och svek och ensamhet frodas.

För det är stor skillnad på att leva i ett öppet förhållande där man väljer att skilja på sex och kärlek. Där öppenhet och genuin omtanke är grunden till de sexuella utspelen i jämförelse med de relationerna där man går bakom ryggen på varandra med olycka som drivmedel.

Alla gör ju självklart som de själva vill. Vilket gör att det finns mängder av olika lösningar på hur man väljer att ha det. Förmodligen lika många varianter som det finns förhållanden. Det är väl därför jag tror att sex med flera är vanligare än vad man tror. Antingen är partnern medveten om det… eller inte! ^^

Tidigare inlägg
Showing 2 comments
 • Lilla Kaos
  Svara

  Hehe, jag mitt lilla pervo läste “välstrimmade häckar” och tänkte att rottingen varit framme

  • MinaLustar
   Svara

   Haha… Fick helt andra bilder framför mig nu 😉

Kommentera

 

Kontakta oss

Vi är inte här just nu, men fyll i formuläret så återkommer vi snarast

Inte läsbart? Byt text. captcha txt