under Bondage & BDSM, Inlägg

Bunden

En väldigt vanlig missuppfattning som jag stöter på är vad BDSM och att människor har uppfattningen om att detta skulle vara något udda/nästan sjukligt. Att det skulle finnas inslag av misshandel och gå över gränser hos den undergivna, detta bygger helt och hållet på respekt såsom samtyckte tror jag de flesta kan hålla med om.”Fifty shades of Grey” slog ned som en bomb och blommade ut till tantsnuskets när den kom ut i Sverige 2012. Boken som sedan har blivit film har mött mycket kritik, både för sin litterära sida och för sitt sätt att beskriva BDSM. Främst för att den syftar till en ”våldtäktskultur”, ”våldssex” och ”övergreppsglorifiering” är bara några ord som återfinns av hos kritiker och människor som saknar

  1. Människor som utövar BDSM misshandlar varandra: Slag och våld är något man kommer överens om innan och det tillhör då leken. Det är hårfina gränser och därför gäller det att de medverkande vet vad som gäller och vilka regler som ska följas. Det har alltså inget med misshandel att göra utan att lämna ut sig själv till njutning via smärta. BDSM sker alltid med samtliga inblandades samtycke. Det gör inte misshandel.

2. Gillar du BDSM är du inte riktigt korrekt funtad? Förstås inte sant men fram till 2009 så stämplades BDSM-utövare, ihop med bland annat transvestiter, som sjuka av Socialstyrelsen. Årsskiftet 08-09 togs de diagnoserna bort. Detta är ganska skrämmande kan jag tycka.

3. BDSM-utövare planerar sina aktiviteter i syfte att minimera riskerna för varandras fysiska och emotionella välmående. Det gör inte någon som misshandlar.

4. BDSM-aktiviteter förhandlas fram, och man kommer överens om i god tid i förväg om vad som ska hända. Det händer aldrig när det gäller misshandel.

5. BDSM-aktiviteter kan förbättra förhållandet mellan de involverade. Det kan inte misshandel.

6. BDSM-aktiviteter kan utföras i närvaron av andra stödjande människor, och det anordnas till och med speciella fester för detta ändamål. Misshandel kräver isolering och hemlighållande.

7. BDSM-aktiviteter har vederhäftiga och överenskomna regler. Misshandel sker helt utan sådana överenskommelser.

8. BDSM-aktiviteter kan vara önskat, och till med starkt efterlängtat,av den undergivna. Ingen önskar sig av uppenbara skäl att bli misshandlad och utsatt för övergrepp.

9. BDSM görs för en erotisk tillfredsställelse och/eller personlig utveckling för alla inblandade. Detsamma gäller knappast vid misshandel.

10. BDSM-aktiviteter kan avbrytas ögonblickligen, när som helst, och av vilken anledning som helst om den undergivna använder sig av ett så kallat säkerhetsord. Ett misshandelsoffer kan inte stoppa en förövare på detta sätt.

11. I BDSM-aktiviteter så behåller alltid den dominante kontrollen över sina känslor. En misshandlares känsloutbrott är okontrollerade.

12. Efter en BDSM-aktivitet känner sig den undergivna ofta tacksam gentemot den dominanta. Vid misshandel sker inte detta.

En intressant fråga är vilka missuppfattningar har ni sprungit på för er som gillar BDSM? 

 

Tidigare inlägg

Kommentera

 

Kontakta oss

Vi är inte här just nu, men fyll i formuläret så återkommer vi snarast

Inte läsbart? Byt text. captcha txt