under Inlägg, Tankar

Vart skall man dra gränsen mellan “vanilj” och “kinky” annorlunda? Jag skulle inte kalla det kinky när ens partners inkluderar enstaka snäll bondage stunder eller snällt smisk i sexlivet. För mig innebär kinky att vara varaktig fysisk eller psykologisk i sin natur som parterna ger varandra regelbundet. Sådan intensitet kräver vanligtvis en återhämtningsperiod, eftersom det tar mycket på det psykiska, vilket kan inkludera omedelbart omhändertagande efter upplevelsen. Det är väldigt olika för många på detta område.

Jag tror att de som gillar bdsm vill få det djupa bandet mellan två parter som alla söker i en relation. Söker du efter någon som du delar kompatibilitet med både kinky och vanilj villkor kan vara nedslående, eftersom det är en sådan grupp av människor som både dela dina intressen och skulle också älska din dagliga personlighet. Ensamheten som ett resultat av denna brist på möjlighet driver några av oss människor att försöka med relationer med vanilj människor, helt enkelt därför att de är så mycket lättare att hitta, flirta med och falla för. Detta är ett misstag för många tror jag och det har varit för mig om du ligger lagt åt bdsm och vad har ni för erfarenheter?

Jag skall berätta varför det kommer inte att kännas som ett misstag från början med en ny partner som är mer lagd åt vanilj. Det är spännande att känna en djup anslutning till en annan människa, men som i alla nya relationer är det viktigt att inse skillnaden mellan förälskelse och en ömsesidig förståelse. Vad som utspelar sig över tiden i en kinky-vanilj relation kan ofta bli missförstånd, besvikelse och frustration. Jag har egen erfarenheter på detta och det går inte att ändra på människor.

Men anta att du inte upptäcker att du är kinky tills nu och du är gift/sambo m.m. Jag har pratat med några människor i den här situationen. Att din partner möjligtvis är mottaglig för att vara dominant eller undergiven är som det verkar som den mest naturligaste sak i världen, åtminstone för kinky partiet till en början och vad händer sedan? Kommer du få ut allt som du vill ha under en längre tid eller kommer du börja göra avkall för dina sexuella preferenser? Vad har ni själva upplevt och gjort på omårdet?

Från en del av samtalen framkom det att kinky partners tillsammans i en vanilj relation kan fungera bra med samtycke av sin part. Uppenbarligen kräver detta att vara öppen och väldigt flexibel. En annan vinkel är att hitta några kinky metoder som vanilj partner åtnjuter. En del väljer att tillfredsställa sina önskningar utanför relationen utan att berätta, även om detta innebär betydande risk för relationen. Eller att du berättar om dina önskningar och böjelser detta inte blir accepterat.

Baserat på de samtal jag har haft med kinky människor under åren så är jag är beredd att hävda att aptit för dominans, undergivenhet och sadomasochism är drag som inte går att påtvinga folk. Jag tror att vanligt vanilj folk inte upplever samma spänning i att hänge kontrollen över till en partner utan att känna sig obekväm. Visserligen kan man väcka latenta önskningar i någon som är kinky, men du kanske inte har inte haft partner att utforska det med? Även i vår tid av varierande porr och erotik, där en romantik trilogin 50 shades of greay blev en skenande storsäljare där antalet personer som hyser sitt tysta sug efter en dominant man ökar. Men jag tror inte du kan lära någon du älskar att bli dominerande eller undergiven; du behöver någon som är lagd åt samma håll.

Vad har ni läsare för erfarenhet kring detta? Har ni provat att ”göra” om människor eller hittat rätt part i livet?

Slag på rumpaBunden

X0X / Blackangel

 

Tidigare inlägg

Kommentera

 

Kontakta oss

Vi är inte här just nu, men fyll i formuläret så återkommer vi snarast

Inte läsbart? Byt text. captcha txt