under Inlägg, Mina reflektioner

japaneseJag läste en artikel i en psykologitidning om att de unga männen i Japan till stor del lider av sexuell apati. Detta pga att de spelar mycket datorspel, saknar behov av IRL-umgänge och sexuella relationer, de bor ofta kvar hemma hos sina föräldrar med papperstunna väggar och har därmed inget personligt utrymme för att utforska sin sexuella sida. De äldre männen i Japan uppger enligt samma artikel att de är för utmattade för sexuella aktiviteter pga stress i arbetslivet och den höga stressgraden i familjelivet. Kvar återstår kvinnorna med relativt hög sexuell aptit men med en kultur som inte tillåter kvinnlig sexualitet utan snarare frodas i “Lolita-syndrom” med sexualisering i barnliknande kvinnoideal. Kvinnors aptit för sex svalnar efter att barnen fötts, då de uppger att mannen inte längre känns sexig, snarare som avsexualiserade vänner. Samtidigt är Japan det landet i världen med störst utbredning av sexuella fetischer! Hur fan går det ihop?

teenSenare samma dag läste jag en undersökning gjord på pornhub om kvinligt porrsurfande. De uppgav att kvinnor ser på porr mindre än vad män gör, men att de kvinnor som ser på porr till större del än män söker sig till grövre porr, våldsamma inslag och extremare former av porr. Kvinnors porrsurfande är alltså mer grovt än vad männens är!

I mitt konstant funderande lilla huvud försöker jag skapa någon form av klarhet i hur allt hänger ihop. Jag upplever att allt hänger samman med kultur, gärna med populärkultur eftersom det idag är den snabbaste vägen till en kulturell förändring. Genom att få ett beteende accepterat av den stora massan av befolkningsskaran påbörjas ett förändringsarbete. Ta exempelvis 50-shades of grey, som gjort bdsm till mainstream. Vart och vartannat par har både handklovar och piska hemma i den lilla kinky lådan. “Sex and the City” normaliserade onani och sexleksaker. Tantsnusk står i bokhyllan hos vartannat Svensson-par och sexleksaker säljs idag t.om. på apoteket. De inslag som för 10 år sedan sändes i “Fråga Olle” är mer normalt för dagens ungdomar än att använda kondom…

Klart att det råder lite lätt förvirring i hur framtidens sexualnorm kommer att se ut. Det är ytterst spännande att se vad som väntar kring nästa hörn. Undrar just vad nästa storfilm kommer att spela på för sexuella avvikande preferenser… och undrar just hur mycket mer vanligt det kommer att bli med just den sexuella aktiviteten efter att Hollywood gjort sitt?

fourOm jag får titta in i min önsketänkande lilla framtidsglaskula, ser jag en värld med  godhet, lyhördhet och öppenhet. Där allas sexuella preferenser möts med genuin nyfikenhet och inte motstånd mot det okända. Vårt kristna skuldbeläggande kring sexualitet skulle bortspolas och ersättas med en mer naturlig och sund syn på att sex är ett grundläggande mänskligt behov. Där vi accepterar att vi tänder och upphetsas av olika saker. Vissa vill ha smek och snusk viskat i örat, andra känner eufori i maggropen av att klä ut sig till pälsklädd nallebjörn, eller gnida sitt kön mot en trädstam. Själv upphetsas jag av många olika spännande saker… ovisshet, spänning, lätt förbjudet, iakttagen, fastbunden och lätt smiskad och självklart snygga underkläder.

Om du ska vara riktigt ärlig…. Vad tänder du på?

 

Tidigare inlägg

Kommentera

 

Kontakta oss

Vi är inte här just nu, men fyll i formuläret så återkommer vi snarast

Inte läsbart? Byt text. captcha txt
Amatörporr av högkvalitet på Mina LustarFontänorgasm kan blöta ner hela sängen