under Mina reflektioner, MinaLustar


Lyssnade på den underbara podden “Sex med oss” och fick höra en intressant intervju med psykologen och sexologen Tanja Sushinina som även skrivit boken ,”Varför har man sex”. Hon ställde en fråga, som egentligen alla relationer där man har sex borde ställa till varandra. Vad betyder sex för dig?

Vi här hemma började prata om frågan, och oj vad den öppnar upp för många fler intressanta diskussioner.
Sex kan ju betyda så mycket olika saker för olika personer. Men jag insåg att även sex betyder många olika saker för mig. Och att olika typer av sex kan ha helt olika innebörd och hur lätt det kan bli fel om man inte i sin relation kan prata om sina behov.

Jag personligen tror även att många har dålig koll på sina egna behov och vad sex betyder för en själv. Alla borde utforska sin egen sexualitet mer…!

För mig kan sex vara intimitet, uppmärksamhet och en boost för egot. Men det kan även vara behov av att spänna av, frigörelse och “itch i need to scratch”. För det mesta är sex och kärlek inte samma sak. Ibland har jag sex med en person jag älskar och känslorna är påkopplade. Men ibland är sex ett äventyr av lust, utforskning och eufori.
Ibland har jag sex med min man och vi tillsammans förför och raggar för att leka tillsammans med en eller flera andra parter. Och då kan det vara mer en lek. När leken och sessionen är över, tar vi med oss erotiken från det vi upplevt och kan göra det mer intimt och emotionellt bara han och jag. Vi kan bära med oss känslan och atmosfären i flera veckor.

Det finns bra sex, sex och dåligt sex.
I min förra relation fick jag aldrig orgasm. Det va väldigt dåligt sex. Akten var över när han kommit. Jag kunde ibland fejka en orgasm, mest för hans egos skull. Väldigt vanligt, kort förspel, ett par minuter penetration och så var det över. Det var definitivt inte bara hans fel att vi hade dåligt sex. Vi pratade aldrig om sex. Även om vi försökte, så pratade vi inte om rätt saker. Jag själv visste ju inte heller vad jag gillade. Vad man kunde gilla. Vad jag då trodde att jag gillade, var sådant jag trodde utifrån normen av vad tjejer gillar, tjejer ska gilla.

Det är med en tår i ögat jag tänker tillbaka på alla de år av dåligt sex, och känner en sorg över att jag inte redan då utforskade min egen sexualitet och lust mer.
När jag träffade min man, hade jag haft flera sexuella relationer och hade full koll på hur många jag hade legat med. Jag tror till och med att det finns en lista någonstans i en dagbok. (hihi lite gulligt och fjortis kanske)

Han är helt magisk och gudomlig i sängen. Han älskar att leverera och tillfredsställa. Det är inte konstigt att jag vill dela med mig av honom. För mig är han den sexuella revolutionen som min inre gudinna väntat på. Klart att jag gärna delar med mig av honom till andra kvinnor. Det vore fel att låta bli.

Hemma pratar både han och jag mycket sex. Vi skrattar kring sex och vi älskar att lyfta på locket och prova saker som den ena eller andra fantiserar kring.

Än finns mycket mer spännande saker att utforska. Jag dör hellre tillfredställd än nyfiken.

Jaha, skulle jag ha någon sensmoral med mitt inlägg idag…
Tankarna vandrar och fingrarna skriver.


Sex ska inte gömmas i det dunkla i en relation. Givetvis ska inte sex viftas runt med heller, inför allt och alla. Precis som med dickpicks, finns det form för dem och sociala koder. Hitta en dickpickvänlig diskussionsmiljö i din relation och utforska vad sex betyder för dig, och fråga din partner samma fråga. Kanske leder det till något spännande.

Enjoy

Hon i MinaLustar

Tidigare inlägg

Kommentera

 

Kontakta oss

Vi är inte här just nu, men fyll i formuläret så återkommer vi snarast

Inte läsbart? Byt text. captcha txt