under Allmänt

Det finns idag ingen seriös app i Sverige för swingers dejting. Dom vanliga
dejtingapparna kastar ut par när dom ser att det inte är en singel person som har
kontot.

Efterfrågan på en sådan här app är stor, genom vårt swingers nätverk har vi hört att detta är ett problem som många har. Vi har sett en frustration över att det inte finns en tydlig och snabb symbol, märkning på folk Tex fotlänk att man är swingers. Folk vill kunna spontan mötas, utan en massa krångel som att behöva gå in på hemsidor, skicka en flört, vänta på flört tillbaka för att sen kunna börja skriva till varandra.

Lite bakgrund om oss, vilka är vi?

Vi är ett helt normalt ok kanske lite onormalt par i 40 års åldern:) Vi träffades för ca 3 år sedan. Vi hade båda varit gifta i över 20 år och har båda barn, så vi skulle bara ses och ha sex helt enkelt, ingen av oss ville ha ett förhållande. Men så blev det inte riktigt:) Efter någon månad sa vi till varandra att vi var kära och så var det kört nu var vi ett par. Men båda ville fortsätta ha sex med andra det var vi överens om från början, men vi skulle nu göra det ihop, aldrig ensamma. Vi är båda Swingers sedan tidigare till och från i ca 20 år.
Vi är båda heltidsarbetande föräldrar och lever ett varannan vecka liv som Swingers.
Henrik och jag är också särbos, vilket passar oss perfekt.

Så hur började det hela?

Jo en sommarkväll i augusti 2022 så satt jag och Henrik och pratade på altanen om dejter överlag, jag hade på dagen haft en väninna på besök som skulle gå på dejt på kvällen. Hon var helt klar och redo att åka när han ställde in. Hon blev såklart ledsen  men också frustrerad, hon ville ju gå på dejt. Då säger jag till Henrik, vi borde skapa en app för alla att kunna spontanmötas, Hur många gånger har inte vi suttit i en annan stad och känt att nu vill vi ha trevligt med ett annat par, singelkvinna eller singelman? Att gå in på alla communitys som vi är medlemmar på genererar tyvärr inga spontanträffar.

Sagt och gjort nästa dag började vi kolla upp apputvecklare, ringde runt till flera och bokade möten. Efter lite bakgrundskontroller av apputvecklare så bestämde vi oss för ett företag i Linköping. Samtidigt anmälde vi oss till Draknästet i Södermanland bara för att få ett hum om vad företagsledare kunde tycka om en sådan här ide.

En väninna sa direkt när jag berättade vad vi skulle göra, jag vill vara med, jag kan
gå in som en investerare 🙂

Två veckor senare var det dax för Draknästet och vi hade precis fått det första utkastet på hur appen skulle se ut, vi körde igång powerpointen och körde från våra hjärtan. När presentationen var slut ville alla Drakar investera i appen:) Detta var första gången sen dom startade Draknästet som dom hade velat gå in som investerare i något, förut hade dom bara erbjudit feedback i form av tid.
Helt sjukt tänkte vi, Wow!!

Så, så fick det bli 4 investerare till och en massa gratis timmar med en advokat. Nu var det bara att tuta och köra ingen återvändo. Vi jobbade med våra vanliga jobb på dagtid, varje kväll satt vi i utbildningar via nyföretagarcentrum. Hela hösten och vintern, vi Läste på och lärde oss hur man ska driva ett AB. Varken jag eller Henrik har gjort något sådant här förut.

Vi hade möten veckovis och ibland dagligen med apputveklaren, vi åkte till Linköping på helger för att ha möten. Appen fortsattes att utvecklas och vi fick tillslut testköra den, när vi tyckte den var som vi önskade så var det dax för en granskning av apple
och google.

Vi hade hört att apple hade skärpt sina regler för appar med sexuellt innehåll så vi var lite nervösa. Så i mellandagarna skickades appen in för
granskning, och google godkände den snabbt, men apple nekade den!! Herregud vilken magsopa, vi som hade lagt ner alla våra besparingar i denna app och även lånade pengar, hur ska vi göra nu??

Men med hjälp av utvecklarna så ändrade vi lite texter, samt att jag och Henrik satt och skrev fram och tillbaka med apples granskningsnämnd. När dom efter flera dagars skrivande förstod våran app och att vi var helt vanliga arbetande människor som har lagt ner hela vår själ i detta så blev vi tillslut godkända.

Tårarna sprutade, jaaaa nu kör vi. Så nu har appen varit igång sen mitten på Januari och vi har redan över 200 kunder vilket vi tycker är helt fantastiskt.
Vi har utvecklat en app Swing by, som ska fungera som ett hjälpmedel för swingers att kunna mötas.
Vi vill att våra medlemmar inte bara ska kunna ha planerade möten utan att även kunna spontanmötas.
Appen är även vara avsedd för singel killar och tjejer som söker kontakt, och även övriga sexuella läggningar. ( tex gay och trannsexuella)
Varje medlemspar skapar en kortfattad profil där man kan specificera vad man gillar och vad man söker. Man får tyvärr inte ha något naket på sin profilbild, då apple granskar appen vid varje uppdatering. Men i chattar får man skicka vilka bilder man
vill.

Användare av appen kommer med hjälp av en karta kunna se pins på övriga medlemmar som har gjort sig tillgängliga att synas i appen, Man kan närsomhelst ändra sin status om och när man söker kontakt.
Alla i swingersvärlden vet vikten av sekretess och att ett nej är ett nej, vill man bara träffas på en kemidejt är det helt ok. Innan man väljer att visa sin flamingo på kartan så ska man via filtrering välja vilka man vill visa sig för, tex visa mig för par i närheten, singelkillar, singeltjejer, tex singeltjejen ska vara bi, killen ska vilja vara med på trekant etc. De ni ser på kartan har aktivt själva valt att göra sig synliga där.
NI får alltså bara upp personer på kartan som söker samma som ni.

Man kan även visa kopplade konton på sin profil, Tex till bc, sdc, hemligg etc.
“Potentialen med Swing by ökar ikapp med antalet användare. Ju fler vi är desto
bättre blir upplevelsen.

Exempel: Ett par äter middag och vill träffa ett annat par, går ut på appen kollar om det finns några i närheten, man har valt att man vill göra sig själv synlig. Där finns en chattfunktion (på flamingon) där kan man fråga om man vill ses nu.
Det finns inga liknande appar idag för swingers eller sexuella kontakter, det finns hemsidor typ hemligg, bc, ds men dessa uppfyller inte på något vis samma funktion då du inte kan ta direktkontakt och få till snabba möten.

Hoppas ni gillar appen och kom gärna med feedback.
Kramar Therese och Henrik.

Tidigare inlägg
Showing 4 comments
 • Micke
  Svara

  Vilken häftig idé! Känns som att många kommer uppskatta detta.
  Speciellt enkelheten i att kunna ta kontakt mer spontant.
  Tummen upp till er! =)

 • Midnattsparet
  Svara

  Åh, spännande! Vi har ju tidigare diskuterat våra gemensamma erfarenheter kring tex Tinder och hur de systematiskt diskriminera folk som har vidare syn på sin sexualitet än tvåsamhet. Detta är ju ett bra steg på väg för att göra livet enklare för oss alla även om vi hade önskat en app där alla kan mötas, även dom som inte ser sig som swingers och inte söker upp swingersappar. Hoppas appen blir en succe!

  • MinaLustar
   Svara

   Men exakt! Tinder är fruktansvärt, så inskränkt, så otroligt dålig support. Denna appens succé hänger helt på användarbasen så det är väldigt viktigt att nå ut i rätt forum med denna.
   Hoppas verkligen det blir succé

 • Jannejansson
  Svara

  Coolt, hoppas att den växer.

Kommentera

 

Kontakta oss

Vi är inte här just nu, men fyll i formuläret så återkommer vi snarast

Inte läsbart? Byt text. captcha txt